Antwerp DC

Voor alles een (dubbele) back-up: garantie op 99,999% uptime

U mag bij Antwerp Datacenter rekenen op een volledig uitgerust redundant datacenter, geconfigureerd voor N+1. Dit betekent dat elk subsysteem één of meerdere back-ups heeft. We voeren regelmatig testen en controles uit op onze actieve en stand-by apparatuur. Voortdurend investeren we in nieuwe systemen en doorgedreven risicominimalisatie om onze groei preventief op te vangen. Zo elimineren we maximaal de risico’s op een onderbreking van uw serveractiviteiten.

We monitoren continu verschillende parameters: elektriciteit, alarmsignalen, brandbeveiliging, temperatuur, vochtigheid, stofconcentratie en luchtdruk.

Elektriciteitsvoorzieningen

Het datacenter beschikt zowel over een UPS (batterijen) als een dieselgenerator. Deze systemen voorzien bij stroomstoringen het datacenter een lange tijd van elektriciteit zonder enige onderbreking.

Koeling

Voor een optimale koeling combineren we verschillende koelmethodes zodat uw servers ook bij de meest extreme weersomstandigheden in de juiste klimatologische omstandigheden vertoeven.

Brandbeveiliging

Het volledige datacenter is uitgerust met gevoelige rookmelders. Bij een beginnende brand treedt ons systeem van gasblussing in werking. Een mengsel van koolstof, waterstof en fluor smoort elke brand in de kiem zonder dat dit enige invloed heeft op de werking van uw servers.

Click to view the image

 

Click to view the image