Antwerp DC

Waarom colocatie in plaats van een eigen serverroom?

Colocatie of housing van servers biedt verschillende voordelen in vergelijking met het investeren in en onderhouden van een eigen server- of IT-room. Zowel een volledige als een gedeeltelijke migratie behoort tot de mogelijkheden.

Geen zware investeringen meer!

De inrichting en het onderhoud van een eigen serverroom of IT-lokaal vraagt zware en herhaalde investeringen in noodstroomvoorzieningen, koelsystemen, brandblusdetectie, automatische gasblussing, toegangscontrole,…

Wanneer u kiest voor colocatie deelt u de infrastructuur van een volledig uitgerust datacenter, waardoor de kosten fors dalen. Zo betaalt u een maandelijkse fee die u rechtstreeks opneemt in uw bedrijfskosten. Bovendien behoudt u altijd fysieke toegang tot uw servers.

Perfect schaalbaar: u huurt wat u nodig hebt

Bedrijven die fors groeien of tijdelijk een tandje moeten terugschakelen. Vaak heeft dit meteen gevolgen voor het aantal nodige servers en dus ook voor de grootte van de eigen server- of IT-room. Het uitbreiden van een serverlokaal verloopt traag en kost bijzonder veel. Een eigen serverroom maakt het voor groeibedrijven bovendien veel moeilijker om vlot te verhuizen naar een nieuwe grotere locatie.

Wanneer u samenwerkt met een datacenter voor colocatie, huurt u simpelweg méér of minder racks. U huurt in functie van uw noden. Uitbreiden of inkrimpen verloopt bijzonder flexibel, zonder investeringen.

Alle risico’s geëlimineerd

Uw servers moeten in alle omstandigheden blijven functioneren. Dit vraagt van een eigen serverroom een hoog niveau van beveiliging, noodstroomvoorzieningen en koeling. Wanneer u kiest voor een professioneel datacenter bent u er zeker van dat uw servers in de meest veilige en optimale omstandigheden draaien.

Perfecte connectiviteit

Professionele datacenters zoals Antwerp DC beschikken over uitmuntende dataverbindingen met alle telecomoperatoren. Dit maakt dat uw data en uw applicaties van overal en altijd perfect bereikbaar zijn. Dit geldt niet altijd voor uw eigen serverroom of IT-lokaal.

Permanente monitoring en bewaking

In een professioneel datacenter gebeurt er op elk moment een automatisch en persoonlijke monitoring van de veiligheidssystemen. Zelfs een fysieke bewaking met bewakingsagenten is aanwezig.